Wanneer was je buitengesloten?

Gepubliceerd op 8 augustus 2022 om 11:59

Vorige eeuw, toen ik nog jong was en in het constructiebedrijf van mijn vader werkte, hadden we een klus in een bank in Breda.

De details van de werkzaamheden zijn mij ontschoten, maar wat ik nog wel heel goed weet is dat mijn collega’s en ik op een gegeven moment waren opgesloten in de hal waar geldwagens konden parkeren om te laden en lossen. Of wat geldwagens doen als ze parkeerden in deze kluisruimte. Er was blijkbaar iets misgegaan waardoor wij dus opgesloten waren. Technische gezien geldt dit dus als buitengesloten worden, het thema van vandaag, omdat we buitengesloten waren van de wereld buiten de bankkluis. Het duurde even voordat we gered waren uit onze benarde positie. Dit incident vond plaats in een tijd voor mobiele telefoons, waardoor het een stuk langer duurde en moeizamer ging. Maar ik voelde me immens beter nadat ik uit de kluis bevrijd was. Helaas was dit niet de laatste keer dat ik opgesloten zou worden. Een paar jaar later hadden we een klusje in een politiebureau in Ridderkerk. Er moest iets gerepareerd worden aan de sloten en de doorgeefluikjes in de cellen. Ook hier haperde de communicatie. Dit keer tussen de bewakers en mijzelf, met als gevolg dat ik opgesloten was in één van de cellen. In een andere cel zat een arrestant en die schoot mij te hulp door hard te roepen dat er iemand opgesloten zat. Gelukkig kon iedereen de humor van deze situatie inzien en werd ik uit mijn cel bevrijd om daarna, geheel vrij, mijn klus af te maken. Ik heb de arrestant bedankt voor zijn hulp en verdween daarna in de vrije buitenlucht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.