Beschrijf een fantasie.

Gepubliceerd op 4 juli 2022 om 19:33

Ik sta in de lift op weg naar de zesde etage.

De lift stopt op de tweede etage. De liftdeuren gaan langzaam open. Ik kijk recht in de ogen van de man die op de lift staat te wachten. Ik herken George Clooney. Hij stapt in de lift, drukt op het knopje van de tiende etage en draait zich van mij af, zodat ik op zijn rug kijk. De liftdeuren sluiten en de lift zet zich in beweging. Opeens een raar geluid. De lift stopt abrupt en met een kleine schok. Ik schrik. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een lift waarin ik sta plotseling tot stilstand komt. Ik wacht even, lichtelijk verbaasd, hopend dat hij vanzelf weer in beweging komt en mij naar de zesde verdieping brengt. Maar er gebeurt niets van dien aard. George draait zich om en kijkt mij aan met een vragende blik in zijn ogen. Ik druk op de alarmbel. Ik hou de alarmbel vijf seconden vast, zoals wordt aangeraden. Het duurt even voordat ik een stem hoor aan de andere kant van de lijn. “Goedemiddag, wat kan ik voor u doen?” vraagt een mevrouw op haar meest vriendelijke toon. Ik leg de situatie uit. Na nog een paar vragen ter verduidelijking van de situatie laat mevrouw ons weten dat ze iemand zal sturen om de lift weer aan de praat te krijgen. Ze noemt dat dit wel een tijdje kan duren en verbreekt de verbinding. Daar sta ik dan, opgesloten in de lift met George Clooney. En het kan nog wel even duren. Wat denk je dat ik, in mijn fantasie, het komende half uur zal doen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.