Een slaapzak.

Gepubliceerd op 2 mei 2022 om 16:09

Ik heb hem al zo’n 21 jaar: mijn Australische slaapzak.

Ik heb hem in Darwin gekocht, nadat ik mijn eerste tour in the Outback met een gehuurde slaapzak had gedaan. Ik vond het achteraf toch niet zo’n prettig idee om een paar maanden in een gehuurde slaapzak te verkeren. Je weet nooit wie er voor je in heeft geslapen en welke vlekken of ziektekiemen er zijn achtergelaten. Dus het huren van een slaapzak was een eenmalige gebeurtenis. Ik was naar Australië gereisd met minimale bagage. Het idee was om ter plekke te ervaren welke spullen ik nodig had op mijn backpack avontuur. Mijn eerste dag in Darwin ben ik een badpak en een korte broek wezen kopen, maar dat was vooral omdat mijn bagage nog in Londen stond, terwijl ik al in Darwin was. De slaapzak heb ik gekocht toen ik terugkwam van mijn tour naar Kakadu park met Blair als gids. Wat een avontuur was dat. Buiten slapen in een swag, met daarin mijn gehuurde slaapzak. We sliepen onder een zware tak waar muskietennetten aan vastgemaakt waren. Mijn eerste nacht was een beetje spannend. Ik lag op mijn rug in de swag, mijn zaklampje in mijn hand voor als ik zou moeten plassen. Dan moest ik eerst mijn schoenen inspecteren op de aanwezigheid van schorpioenen en ander ongedierte. Ik weet niet hoe ik die eerste nacht in slaap ben gevallen, maar ik hoefde gelukkig niet naar het ‘long John’ toilet. Ik had wel muggenbeten op mijn voorhoofd, omdat ik met mijn hoofd tegen het muskietennet aan had gelegen. Maar die beschouwde ik als een trofee ter ere van mijn eerste nacht buiten slapen in the Outback.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.