Je favoriete manier om jezelf pijn te doen.

Gepubliceerd op 21 februari 2022 om 14:10

Moet ik het bij één ding houden of mag ik er vandaag een lijstje van maken, want daar zou ik absoluut geen moeite mee hebben.

Maar goed, vandaag dus een beschrijving van mijn meest favoriete manier en dat is mijzelf niet toestaan om van dingen te genieten als ze niet binnen mijn ethisch kader passen. Dus bijvoorbeeld een hele ochtend op bed blijven liggen als ik daar zin in heb en ik geen afspraken heb staan die ochtend. Nee, dat mag ik niet van mezelf. Elke ochtend, om 7.05 uur gaat mijn lamp langzaam aan om mij rustig wakker te laten worden. Mijn wekker gaat om 7.30 uur. Die zet ik soms uit en blijf gewoon liggen, maar vanaf dat moment ben ik vogelvrij verklaard voor mezelf. Terwijl ik op mijn gemak de berichten op mijn mobiel bekijk bouwt de spanning zich op. Ik wil blijven liggen, maar ik vind dat ik op tijd moet opstaan. Het getouwtrek tussen brave hendrik die vindt dat ze moet opstaan en nuttig moet zijn en de liefdevolle Petra die gewoon eens een keertje wil uitslapen komt langzaam op gang en bereikt zijn hoogtepunt rond 8 uur. Acht uur is al uitslapen. Acht uur is de boel al oprekken. 8.05 uur. Het schuld- en schaamtegevoel begint heftig te borrelen. 8.10 uur. Ik hou het niet meer, ik moet eruit. Ik moet bewijzen dat ik een nuttig mens ben. Ik ben al niet zo nuttig omdat ik niet werk voor mijn geld en dan ben ik ook nog zo egoïstisch om tot 8.15 uur op bed te blijven liggen. Schande, dubbele schande, schaamrood op de kaken. Ik stap uit bed. De emoties en opwinding beginnen te zakken. Ik mag weer meedoen in de wereld. Ik ben nuttig, want ik heb mezelf pijn gedaan, ik ben op tijd opgestaan. Wat een stommiteit. Morgen slaap ik uit. Tot 8.30 uur. Zeker weten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.