Het verhaal van je handpalmen.

Gepubliceerd op 10 januari 2022 om 14:50

Savasana. Dat is een term uit de yoga, waarbij je op de grond gaat liggen, je voeten een beetje uit elkaar en naar de zijkanten vallend.

Je armen langs je lichaam met de handpalmen omhoog. Savasana. Een hele fijne houding waar je lichaam en geest de rust en de tijd krijgt om te ontspannen. Voor mij betekent mijn handpalmen omhoog dat ik me open. Met open handen. Klaar om te ontvangen. Klaar om even niets te hoeven doen. Alleen maar in het hier en nu zijn. Mijn hoofd komt tot rust, gedachten drijven langzamer voorbij, ademhaling wordt dieper en rustiger, hartslag vertraagd. Savasana. Handpalmen naar boven. Ontvangen. Liefdevol ontvangen. Ik mag er zijn. Ik mag ontvangen. Sinds een week of vier ging ik weer naar de yoga. Maandagochtend om acht uur lag ik op mijn matje in de zaal van de sportschool. Klaar om mijn lichaam te bewegen, te voelen, te stretchen en leniger te worden. Downward dog, cobra, warrior twee en warrior één. En aan het einde van de les; savasana. De zaal is koud, mijn hart is warm. Ik mag ontvangen. Helaas sloeg Covid 19 weer toe, met een nieuwe variant. Omicron. Het nieuwe modewoord. Minimaal vier weken alles weer dicht. Voortaan weer thuis sporten, met de app, online. In een warm huis, downward dog, cobra, warrior één en twee, savasana. Mijn handpalmen omhoog om te ontvangen. Want dat blijft doorgaan, Covid of niet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.