Een spinneweb.

Gepubliceerd op 13 december 2021 om 20:45

Wat zijn ze mooi, spinnenwebben. Wat een ongelofelijke prestatie van spinnen om uit het niets een web te maken.

Je vindt webben in de hoeken van huizen, in struiken en voor de poort zodat je er ’s morgens tegenaan loopt en een nietsvermoedende spin in je gezicht krijgt. Er zijn verschillende soorten webben met elk hun eigen unieke patroon, echt heel fascinerend. Om eerlijk te zijn: ik ben bang van spinnen. Ik ben behoorlijk bang van spinnen. Het heeft me er bijna van weerhouden om naar Australië te gaan, omdat er daar zoveel spinnen zijn. Zeer gevaarlijke spinnen, zoals the Sydney Funnelweb. En dan heb je ook nog een klein spinnetje met een kruis op haar rug die mega giftig is en die the Black Widow wordt genoemd. Toch ben ik naar Australië geweest. Mijn eerste stop was Darwin. Daar was een tentoonstelling over spinnen in de Botanische Tuinen. Ik ben op mijn gemak van mijn hostel naar de tuinen gelopen en heb de verschillende spinnen met veel aandacht bekeken. Omdat ze in vitrines, achter slot en grendel en achter glas zaten durfde ik het aan om ze van zeer dichtbij te bekijken. Ik was er door gefascineerd, zo mooi als ze zijn en hoe bang ik voor hen ben. Met name als ik ze in huis tegenkom. Ik denk dat het schrikeffect, opeens schieten ze voor mijn voeten weg, bijdraagt aan de angst die ik voor spinnen voel. Tijdens mijn hypnotherapieopleiding heb ik ooit een sessie over mijn spinnenangst gedaan. In deze sessie ging ik terug in de tijd, naar het moment dat ik in mijn wieg lag. Op dat moment kroop er een spinnetje over mij heen. Ik wilde het weg hebben, maar er kwam niemand om me te helpen. Ik voelde mij heel bang en alleen, vastzittend in mijn eigen web van gevoelens.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.