Wanneer was je boven de boomgrens?

Gepubliceerd op 17 januari 2022 om 13:50

De eerste gedachte die in mij opkwam na het lezen van deze schrijfingang was onze caravan op Camping La Clusure in de Ardennen.

Mijn vader had deze caravan zelf gebouwd en wij noemden het de Kraaieven. De camping was gesitueerd tussen twee bergflanken die redelijk steil waren. Onze Kraaieven stond aan de kant van het riviertje de Lomme. Het was een prachtige plek en ik ben er meerdere keren geweest om te logeren en de omgeving te verkennen. Ik herinner me één van de eerste keren dat ik er met mijn broer en zus was. We hadden op de camping mountainbikes gehuurd om naar het dichtstbijzijnde stadje te fietsen. Ik had nog nooit op een mountainbike gereden en snapte niets van de twee versnellingshendels die aan iedere kant van mijn stuur zaten. Vanaf de camping was het een zeer lange en vooral steile oprit naar de weg. Ik heb behoorlijk lopen tobben om mijn fiets op de juiste versnelling te krijgen om naar boven te kunnen fietsen. Het zweet brak me uit. Een tijdje later ging het gelukkig wat beter en kreeg ik wat meer controle over de fiets en zijn versnellingen. Dat was maar goed ook, want de 15 kilometer naar Rochefort zit vol met ups-and-downs. Tijdens die vakantie hebben we dit ritje nog meerdere malen ondernomen en het werd gelukkig steeds makkelijker. Hoewel dit verhaal zich nog ruim onder de boomgrens afspeelde vond ik het wel een verhaal waard om beschreven te worden. Ik koester nog steeds fijne herinneringen aan camping La Clusure en aan de Ardennen. Ik wil er zeker nog wel eens naar terug om te genieten van de prachtige omgeving.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.