Waar moet je niet aan denken?

Gepubliceerd op 6 december 2021 om 19:45

Ik moet er niet aan denken dat ik de loterij win. En dan niet een lullige Hema cadeaukaart of een abonnement op een tijdschrift. Nee, de hoofdprijs. De hoofdprijs in de Vriendenloterij.

Zo heet tegenwoordig de loterij waar ik al jaren aan deelneem. Vroeger heette het de BankGiro Loterij. Nu dus de Vriendenloterij. Ik weet niet eens wat hier de hoofdprijs is. Hoeveel miljoenen dat zijn. Volgens mij niet zoveel als de Postcode loterij of de Staatsloterij. Kortom, laten we zeggen dat het een miljoen is. Dat is best een heleboel geld. Dat heeft het risico dat het mijn leven volledig omgooit. In plaats van een mager inkomen en leven/interen op mijn spaarpotje, ben ik opeens de rijkste van ons gezin. Heb ik opeens een hoop geld om te besteden. Kan ik dus een appartement kopen in het centrum, het laten verbouwen en inrichten en terug naar mijn meest favoriete plek op deze aardkloot. En dan, dan zit ik daar. Dan heb ik misschien een deel van het miljoen opgemaakt. Wat ga ik met de rest doen? In ieder geval mijn familie en vrienden wat geven, zodat ze mee kunnen genieten van mijn geluk. Want geluk moet je niet voor jezelf houden, maar delen. Bij het idee alleen al word ik helemaal enthousiast en tegelijkertijd ongelofelijk angstig dat dit in het echt zal gebeuren. Ik moet er toch niet aan denken dat het in het echt gebeurd. Dat ik miljonair word......

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.