Beschrijf het meest dierbare in de ruimte waar je nu bent.

Gepubliceerd op 8 september 2021 om 11:44

Ik zit in een hele ruime ruimte. Ik zit namelijk buiten voor ons huisje in Landal Park 't Loo in Oldebroek. De hele wereld bevindt zich dus rond mij.

Naast mij, aan mijn rechterhand, zit het meest dierbare een biertje te drinken, zijn kaarten te organiseren en Marktplaats te checken of er belangstellenden zijn voor de kaarten die hij er de afgelopen dagen opgezet heeft. Het meest dierbare is zojuist naar binnen, naar de keuken, gelopen en ik hoor hem rommelen in een lade. Nu mijn meest dierbare mijn verhaal uitgelopen is, richt ik me op andere meest dierbare objecten in mijn onmiddellijke omgeving. Zoals daar zijn mijn kopje thee, mijn boek (ook niet onbelangrijk), mijn telefoon en mijn fiets, waar ik afgelopen dagen vele kilometers mee heb rondgetoerd. Binnen, in de ruimte vlakbij de ruimte waar ik zit, zit Tommy stil te zijn. Dat is een uniek moment, aangezien hij behoorlijk kan krijsen en de aandacht naar zich toe kan trekken. Maar dat mag een grasparkiet doen. Hij is langzaam de plek aan het innemen van mijn vorige prinsje, Benny Happy, die ergens in de buurt van mijn hart voortleeft. En op de stoel waar ik in zit, zit toevallig een heel dierbaar mens, ikzelf, als ik het zo mag zeggen. Want ik heb het wel getroffen met al die dierbare mensen, dieren en dingen om me heen. Dat is mij zeer dierbaar en dat besef ik terdege.

Reactie plaatsen

Reacties

Don
3 jaar geleden

Tof