Welk deel in jezelf werkt te hard?

Gepubliceerd op 23 oktober 2021 om 11:13

Hoi hoi allemaal. Mag ik me even voorstellen? Ik ben het zorgenmakertje van Petra. Mijn naam zegt al wat ik de hele dag doe en dat is me zorgen maken. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat ben ik in de weer.

Zelfs 's nachts verschijn ik regelmatig in haar dromen. Bezig me zorgen te maken. Eet je wel goed? Neem je niet teveel hooi op je vork? Wat moet je aantrekken voor die wandeling? Ben je niets vergeten om in je tas te doen? Hoe moet dat op vakantie? Zullen ze me niet gek vinden? Wat als ik de verkeerde kleding aan heb? Te warm, te koud, te sexy, niet sexy genoeg? Ik ga maar door. Uur na uur, dag na dag, ik ben niet te stuiten. Ik gun haar geen moment rust. Ze moet zich zorgen maken, anders gaat ze misschien weer over haar grenzen en krijgt ze een gigantische terugval en valt weer om. Voor de vierde keer. Dus door me zorgen te maken voorkom ik dat. En ik weet wel dat dit vroeger goed was wat ik deed, maar dat ze al geruime tijd aangeeft dat ze zo moe word van mij. Ze schrijft elke dag in haar dagboek dat ze een zorgeloze dag wil, maar ik kan haar niet met rust laten. Ik heb er nog geen vertrouwen in dat ze het deze keer goed zal doen, in haar eentje. Ook al doet ze het al geruime tijd goed. Ook al moet ik eerlijk bekennen dat ze vooruit gaat in haar energie vanwege haar gezonde aanpak. Misschien hou ik haar wel tegen i.p.v. haar te helpen. Ik begin me hierover zorgen te maken.........


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.