Wat is niets meer waard.

Gepubliceerd op 6 november 2023 om 13:33

Mijn typemachine is niets meer waard.

Mijn cassettedeck en mijn cassettebandjes zijn ook niks meer waard. Zoveel spullen die ik vroeger waardevol vond zijn nu niks meer waard. Ik heb die spullen niet eens meer in bezit. Mijn Sony Walkman, ik kon ermee op straat lopen en naar muziek luisteren. Wat een genot en wat een uitvinding was dat. Je deed er een cassettebandje in en luisteren maar. Jaren later kwam de CD en de cd-speler. Ik heb er één gekocht in Australië, inclusief een aantal cd’s om te luisteren tijdens mijn reizen. Ik weet niet waar deze cd-speler is gebleven, maar ik heb hem lang geleden verruild voor andere uitvindingen. De MP 3 speler, de I-tune en nu dragen we de muziek mee in onze mobiele telefoon. Nee, niet die ‘koelkast’ van een Nokia, maar mijn Samsung smartphone. Tussen mijn eerste Nokia en mijn huidige Samsung heb ik verschillende verbeterde versies van mobiele telefoons gehad en de ontwikkelingen blijven in verhoogd tempo doorgaan. Hetzelfde geldt voor computers. De eerste grote kasten met bijbehorende Dot Matrixprinter. Het papier had een rij gaatjes aan elke zijde en werd hierdoor door de printer begeleidt, terwijl er kleine metalen pinnetjes via een inktlint tegen het papier slaan. Nu hebben we laptops en tablets waar je met een veeg van de vinger kan laten zien wat je wilt doen. Het houdt niet op met die ontwikkelingen. Katoenen luiers versus wegwerpluiers. Auto's zonder choke, maar met allerlei elektronische snufjes. De monteur wordt vervangen door de computerprogrammeur. De wereld zoals ik die kende als klein meisje en als puber is ongelooflijk veranderd. Ik moet mijn best doen om de ontwikkelingen bij te houden. Dat klinkt negatief, maar zo bedoel ik het niet. De wereld is zoveel groter geworden voor iedereen en ook voor mij. En ik wil er het beste uithalen . Dit betekent echter dat ik op de hoogte moet blijven van de mogelijkheden om er het beste uit te kunnen halen. YouTube, podcasts, blogs en allerlei andere dingen die mijn wereld vergroten en verbeteren. Allemaal mogelijk dankzij internet. Het is jammer voor mijn typemachine en voor de typmachinefabriek die failliet is gegaan. Maar ik ben blij met Apple en met Samsung voor de nieuwe kansen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.