Een les die ik leerde van een grasspriet.

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 10:54

Ik heb tot nu toe nog geen les geleerd van een grasspriet.

Ik heb wel allerlei gezegden gehoord over gras. Bijvoorbeeld dat het gras is altijd groener aan de andere zijde. Of de frase dat het niet helpt om aan gras te trekken om het sneller te laten groeien. Dan trek je het gras eruit in plaats dat het sneller groeit. Dat was een beetje mijn tekst toen ik voor de derde keer burn-out raakte Zo voelde het voor mij hoe ik op mijn werk behandeld werd, dat er aan mij getrokken werd om sneller te herstellen. Dat was geen fijne tijd en ik wil er nu niet aan terugdenken. Dus weer terug naar de grasspriet. Wat zouden zij mij kunnen leren. Ten eerste dat het er mooi uitziet zo’n groen grasveld. Dat het een heel speciaal ruikt als het gemaaid wordt en dat er allerlei dieren zijn die het heerlijk vinden om te eten. Ikzelf hou van groene groente, maar heb nog nooit gras gegeten. Ik denk niet dat mijn maag en darmen het kunnen verwerken. Koeien hebben niet voor niks vier magen om dat gras te kunnen verteren. Maar och, zo kom ik niet dichterbij de lessen van de grasspriet. Ik zou er een leuke YouTube serie van kunnen maken of een roman. De 7 lessen van een grasspriet. Les een; Beter buigen dan breken. Als er mensen op je stappen of zo brutaal zijn om op je te gaan zitten, buig dan. Zorg dat je plat op de grond gaat liggen. Zodra dat mens weer weggaat kun je jezelf oprichten en verder gaan met groeien en groen zijn. Les twee; teamwork. Zorg dat je gezellig met zijn allen dicht bij elkaar staat. Dat geeft elkaar stevigte en het staat veel mooier. In je eentje kan je geen grasveld vormen, maar met zijn allen kan je heel veel aan. Schouder aan schouder in de zon. Elkaar vasthouden in de regen, zodat de grond waarin je staat niet wegregent. Met zijn allen hou je de grond vast en blijf je goed staan. De overige vijf lessen krijg je door je emailadres aan mij door te geven en dan krijg je ze digitaal toegestuurd. Haha. Dit was een wijze les van een grasspriet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.