Een moment waarop je niet kreeg wat je wilde.

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 10:54

Al in het begin van 2019 had ik oog voor een yoga/stilte/schrijfweekend in het klooster van Huissen, georganiseerd door Geertje Couwenbergh.

In eerste instantie dacht ik erover om in november te gaan. Ik heb aan mijn zus gevraagd of zij wilde meegaan. Dat wilde zij niet. Dit was het eerste moment waarop ik niet kreeg wat ik wilde. Ik besloot erover na te denken om alleen te gaan. Uiteindelijk heb ik me ingeschreven voor het weekend in mei 2020. Toen kwam corona om de hoek kijken en ging het weekend niet door. Het tweede niet-krijgen-wat-ik-wilde moment. Het klooster stuurde het bericht dat er weer een weekend in november zou plaatsvinden en ik heb me hier onmiddellijk voor ingeschreven. November naderde en de berichten over corona werden steeds grimmiger. Je raad het al, november ging ook niet door. Moment nummer drie. Ik kreeg weer hoop toen ik een schrijven kreeg dat er 1 januari een extra weekend was ingepland. Ik heb mij weer opgegeven. Januari bracht echter geen versoepeling van de maatregelen en het extra ingeplande weekend verdween van de horizon. Vierde moment dus. Ik heb me weer aangemeld voor het weekend in mei 2021. Inmiddels heb ik bericht gehad van het klooster dat ze weer activiteiten organiseren. Wat ik raar vind, omdat de beperkingen nog van kracht zijn. Ik ga in mei, dat is over twee weken, nog niet met een aantal onbekende mensen een weekend in een klooster zitten. Morgen ga ik even bellen om opheldering te vragen. Waarschijnlijk zal het erop neerkomen dat ook dit weekend aan mijn neus voorbij zal gaan. Voor de vijfde keer kreeg ik niet wat ik wilde. Ach ja, als het dan uiteindelijk maar een keertje gaat gebeuren. Ik ben inmiddels wel heel benieuwd hoe het zal zijn, wat we tijdens zo’n weekend gaan doen en hoe ik het zal vinden. Ik begin er echt naar uit te kijken. Maar ik wil geen risico's lopen door te gaan op het hoogtepunt van de corona. Ik wil niet ziek worden. Ik ga morgen horen wat de bedoeling is. Tot die tijd schrijf ik mijn verhaal en maak deze bladzijde vol. Dat is mijn opdracht van Geertje en dat blijf ik volhouden ook als ik pas in november het klooster inga. Uiteindelijk komt er een moment dat ik krijg wat ik wil. En dat is een yoga/stilte/schrijfweekend in een klooster.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.