Wat is op?

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 12:35

Mijn dosis zorgeloosheid is op. Dat is al heel lang op.

Het was al op toen ik tien jaar geleden ziek werd. Het was op toen ik hoorde dat ik dood zou gaan. Het was helemaal op toen ik hoorde dat ik een verkeerde diagnose had gehad en dat ik zou blijven leven. Al geruime tijd geleden heb ik nieuwe besteld. Sterker nog, bijna elke dag stuur ik berichtjes, via mijn dagboek, dat ik zo graag weer zorgeloosheid wil ervaren. Elke ochtend doe ik EFT Tapping waarmee ik mijn ongewenste gevoelens naar buiten laat komen. Hiermee kan ik ze loslaten om plaats te maken voor zorgeloosheid. Elke ochtend komen er emoties boven en ervaar ik ze. Ik laat ze door mijn lijf en hoofd gaan met de bedoeling dat ze verminderen. Dat alle oude, vastzittende emoties mijn lijf en herinneringen verlaten. Ik ben daar succesvol in, want ik voel me al stukken beter. Maar het lijkt wel of de beerput met oude ongewenste gevoelens absoluut niet aan het leeg raken is. Er is nog een continu stroom van deze gevoelens. Dat zegt misschien iets over de hoeveelheid emoties die ik geslikt heb in de loop van mijn leven en hoe deze allemaal opgestapeld zijn geraakt in de beerput van mijn ziel. Het moet er allemaal uit voordat er ruimte komt voor rust, vertrouwen, zorgeloosheid, blijheid, levenslust, dankbaarheid, vanzelfsprekendheid en nog meer van deze mooie dingen die ik af en toe ervaar maar die nog geen dagelijkse gewoonte zijn. Af en toe voel ik me moedeloos en zijn mijn geduld en mijn doorzettingsvermogen op. Dan voel ik me moe, radeloos, verward, uitgeput, machteloos en verslagen. Als ik het toesta dat ik me zo te voelen, dan komt er opeens wat ruimte voor hoop. Dan is er een gaatje, een spleet waar het licht doorheen schijnt. Dan begin ik weer vertrouwen te krijgen in de mogelijkheid dat het weer beter met me zal komen. Zorgelozer, meer vertrouwen in mijn vaardigheden om elke situatie aan te kunnen, meer genieten van het moment, de kansen weer te zien die er voorbijkomen in mijn leven en daar met volle teugen van te genieten. Wat is er op de goeie weg? Ik.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.