Wat is de kleur van slaap?

Gepubliceerd op 3 juli 2023 om 13:18

Mijn dromen zijn vaak heel kleurrijk.

Niet in de zin dat er veel kleuren in mijn dromen verschijnen, maar wel dat er regelmatig kleurrijke figuren en situaties in mijn dromen komen. Hoewel er vaak terugkerende thema 's voor mijn ogen langstrekken, zoals de droom dat ik in een auto zit en niet kan stoppen. Of dat ik over een hoge brug moet rijden en dat vind ik doodeng. Een andere versie is dat ik op een hoge toren of een hoog gebouw sta en bang ben dat het gebouw omvalt. Dus niet dat ik ervan afval, maar dat het gebouw niet stevig genoeg is om te blijven staan. Weer een ander thema is dat ik op mijn werk ben, erachter kom dat ik niet meer hoef te werken, verwonderd ben dat niemand mij heeft verteld dat ik niet meer hoef te werken en om het nog tragischer te maken dat het niemand boeit dat ik toch ben komen werken. Wat een *** gevoel geeft deze droom, bijna niet te beschrijven. Een vaak voorbijkomende nachtmerrie is dat ik moet plassen en nergens een toilet kan vinden. Soms vind ik een toiletruimte met toiletpot waar geen afvoer in zit dus dan zou mijn behoefte gewoon op de grond komen te liggen. Meestal word ik van deze droom wakker, ga ik naar het toilet en dan komt hij die nacht niet meer voorbij. Kortom, kleurrijke dromen die mijn slaap soms verstoren en een rotgevoel geven als ik wakker word. Je zou kunnen stellen dat mijn dromen dus donkergekleurd zijn en daarmee mijn slaap donkerder maken. Vroeger had ik nog wel eens een mooie droom. Bijvoorbeeld dat George Clooney mijn voeten aan het masseren was. Dat was een lichtblauwe slaap met gele tinten erin. Dat was een zonnige slaap waar ik verkwikt van wakker werd. Een tijdlang, toen ik ziek was, kleurde slaap of de gedachte aan moeten slapen zwart, pikzwart, omdat ik soms vaak uren wakker lag voordat ik in slaap viel. Zwarte uren van piekeren, draaien en chaos in mijn hoofd. Gelukkig is deze tijd verleden tijd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.