Beschrijf het mooiste wat je vandaag zag.

Gepubliceerd op 12 juni 2023 om 11:38

Ik schrijf dit op zaterdag. Een paar dagen te laat.

Maar ik ga beschrijven wat het mooiste was wat ik op woensdag, de dag dat deze schrijfingang binnenkwam via mijn mailbox, heb gezien. Ik heb die dag meerdere mooie dingen gezien, dus ik zou iets kunnen schrijven over de natuur die ik zag op mijn wandeling naar het huis van mijn jongste zus. Ik heb er zelfs een paar foto's van gemaakt voor mijn Instagram account. Ik zou ook iets kunnen schrijven over Tommy, mijn grasparkiet, met zijn olijke, gele kopje en grote donkere ogen. Ook zou ik mijn pen kunnen gebruiken om het wolkendek te onderwerpen aan een minuscuul onderzoek van zijn gevarieerde schoonheid en ontzagwekkende kleuren. Maar nee, daar valt mijn keuze vandaag niet op. Ik kies voor het mooiste wat ik op woensdag zag; mijn jongste zus, mijn lieve zus, met haar ongekamde haren, oude shirt, grijze trainingsbroek en een lieftallige glimlach van oor tot oor. Zij bracht zon en leven in mijn dag. Samen gingen we die woensdag iets doen waar we beiden een hekel aan hebben; schoonmaken. Casa Moore, haar Air-BNB appartement, moest schoongepoetst worden. Van top tot teen, zo te spreken. De schoonmaak dag begon aan tafel met een kopje thee en een ondersteunend deuntje uit haar Spotify collectie. Ik vroeg of ze een Excel sheet had met de taken erop en dat had ze. Wij besloten om gewoon beide met iets te starten en daarna het volgende aan te pakken. Ze liet ons gereedschap zien, waaronder de Karcher raamzeemmachine van mijn zwager. Zij zag het niet zitten om dat ding te gebruiken, maar ik greep de kans om het uit te proberen. Ik had deze Karcher al eerder gezien op een video van mijn schoon- en kleinzoon die er enthousiast mee in de weer waren. Alzo geschiedde. Ik begon met de ramen aan de voorkant terwijl mijn zus in het toilet aan de gang ging. Een uurtje later hadden we een theepauze en kon ik me wederom voeden aan haar liefde en enthousiasme. Aan het eind van de middag heb ik mijn schrijfepistels van het stilteweekend voorgelezen aan haar. Ik werd blij van haar reactie. Dat was het mooiste wat ik kon krijgen. Voldaan wandel ik weer naar huis.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.