Beschrijf een verfrissend moment.

Gepubliceerd op 22 mei 2023 om 17:07

Marmaris Turkije, rond het middaguur.

Ik lig op mijn buik op de zonnestoel, boek in mijn linkerhand, mijn hoofd moeizaam omhooghoudend om te kunnen lezen. Ik voel de zweetdruppels over mijn rug lopen naar het diepste punt van mijn rug. Daar blijven ze even liggen tot ze genadeloos door de zon worden verdampt. Het is warm. Het is heel warm. Het zweet staat ook op mijn voorhoofd en mijn haren zijn nat. Ik snak naar een beetje koelte, een dorstlessend glaasje water, een duik in het heldere, koele zwembad waar ik naast lig. Ik voel de aandrang om in het water te duiken en mijn oververhitte lijf de nodige verkoeling te geven waar het naar snakt. Maar mijn boek is zo spannend. Ik kan het niet wegleggen. Ik wil weten hoe het verder gaat met Joe. Hij wordt momenteel achtervolgd door de maffia die steeds dichterbij komt. Joe heeft de achtjarige Tessa bevrijd en vlucht nu door het donkere bos met haar. Ze is in slechte conditie na drie dagen in de kelder van een huis in het bos opgesloten te zijn geweest. Haar lippen zijn gebarsten van de dorst en haar polsen en enkels vertonen diepe striemen van de boeien die haar in bedwang hebben gehouden. De schrik en het trauma van de ontvoering staan in haar bleke, vuile gezicht gebeiteld. Ze rent doodsbang achter Joe aan, helemaal panisch dat ze opnieuw gepakt zal worden. Of erger, dat ze haar vermoorden. Af en toe horen Joe en Tessa een pistoolschot en sommige van die schoten komen dicht bij hen. Joe negeert alles en rent manmoedig verder. Ik wil weten hoe het verder gaat, maar voel ondertussen de zon op mijn huid branden. Ik moet even het zwembad in om af te koelen. Wat drinken en opnieuw zonnebrand aanbrengen. Ik lees nog een paar regels. Joe en het meisje horen politiesirenes in de verte. Zou het telefoontje van Joe naar de politie aangekomen zijn? Is het de politie die hen te hulp schiet? Komt er een einde aan hun vlucht en kunnen zij straks veilig ademhalen? Ik kies voor mijn eigen lijfsbehoud, leg mijn boek aan de kant voor straks en neem een duik in het koele water.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.