De lege pagina.

Gepubliceerd op 25 april 2023 om 19:12

Het is nu maandag 3 januari 2022.

Vijf over vijf ’s middags om precies te zijn Dit was de eerste zin die ik heb geschreven op een lege pagina over een lege pagina. Over een achttal minuten is deze lege pagina gevuld met woorden, zinnen en leestekens die ik uit mijn hoofd op papier zet. Mijn rechterhand houdt mijn pen vast. De pen zet de letters op het papier. De ideeën die ik opschrijf komen rechtstreeks uit mijn hoofd, waarmee ik wil zeggen dat ik er vooraf niet over nagedacht heb. Nu ik er zo over nadenk realiseer ik met dat dit best een raar fenomeen is, dat er al schrijvende woorden opkomen die een redelijk samenhangend verhaal vormen. Ik ben nu echt in het hier en nu en weet nog niet welke draai ik aan mijn verhaal van vandaag ga geven, waar ik aan het einde van de pagina op uitkom. Ik weet alleen dat het gebeurt, zoals het al 363 dagen is gebeurd. Ik verras mezelf met wat ik opschrijf en langzaam vult een lege pagina zich met mijn hersenspinsels. Al heel veel dagen en al even zovele schrijfingangen krast mijn pen woorden op papier. Sommige van mijn schrijfsels blijken leuke verhaaltjes te zijn geworden en die krijgen een plaats op mijn blogspot Ferrytales. Andere verhalen zijn minder van kwaliteit en blijven op hun pagina in mijn schrift staan, als toonbeeld dat het wonder niet elke dag gebeurt. Ik kan niet voorkomen dat er dagen zijn dat er bagger uit mijn pen komt. Ik lig daar niet wakker van. Dat is een normaal verschijnsel als je, zoals ik, elke dag een lege pagina moet overwinnen met woorden. En dat heb ik vandaag opnieuw gedaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.