Iets wat geinfecteerd raakte.

Gepubliceerd op 13 april 2023 om 12:05

Ik denk dat het al zo’n 18 jaar geleden is dat dit gebeurde.

Ik was naar Turkije geweest, één van de vele keren dat ik dit land in mijn uppie bezocht, en had daar een navelpiercing laten zetten. Dat was heel goed gegaan en een stuk minder pijnlijk dan de wenkbrauwpiercing die ik een jaar eerder had laten zetten. Maar waar deze piercing snel en goed was genezen ging mijn navelpiercing opspelen. Ik ben bang dat dit gekomen is door het vuile zeewater waar ik in gezwommen heb tijdens die vakantie. Toen ik weer terug was in Nederland begon de ellende. De huid om de piercing werd rood, warm en opgezet. Na het een paar dagen aangekeken te hebben en of het uit zichzelf weg zou gaan, niet dus, besloot ik naar de huisarts te gaan. Al mopperend op vrouwen en waarom zij zo nodig een gat in hun navel moeten laten prikken schreef de huisarts een receptje uit voor een zalf die zou moeten gaan helpen. En als de zalf niet hielp dan moest ik de piercing eruit halen en het gat weer dicht laten groeien. Tenminste, ik vermoedde dat hij dit allemaal heeft gezegd. Ik weet het niet zeker, want mijn toenmalige huisarts schreef niet alleen onleesbare recepten maar sprak ook onverstaanbaar. Bij elk bezoek aan hem stond ik voor de keuze om na elke zin te vragen wat hij had gezegd of zelf invulling te geven aan wat hij volgens mij gebrabbeld had. Uiteindelijk was dat de reden dat ik op zoek ben gegaan naar een andere huisarts, maar dat is een heel ander verhaal. Gelukkig verdween de infectie en kon ik mijn navelpiercing behouden. Een aantal jaren later moest ik, vanwege medische onderzoeken, de piercing er steeds uithalen. Ik besloot hem een tijd niet meer te dragen. Op een gegeven moment was het gat te nauw voor een piercing dus heb ik hem door laten prikken zodat ik nu weer gewoon mijn navelpiercing draag. Hij is nooit meer ontstoken geweest waar ik heel blij om was want een ontsteking is geen fijne beleving. Ik heb nog een ontstekingsverhaal over mijn longontsteking waarvoor ik een aantal weken in het Clara ziekenhuis heb gelegen. Maar dat is het onderwerp voor een andere keer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.