10 jaar later.

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 13:50

5 maart 2031. Ik nader de verjaardag waarop ik 70 jaar oud ga worden.

Wat een leeftijd. En wat een tijd heb ik de laatste 10 jaar gehad. Het was een groot avontuur. Ik had 10 jaar geleden niet kunnen voorspellen wat ik allemaal nog ging meemaken. Natuurlijk had ik toen wel een aantal verlangens. De grootste verlangens die ik toen had waren nog gezonder en energieker worden. En mij gelukkiger, zorgelozer en blijer voelen. Ik had op dat moment 8 hele zware jaren achter de rug met de ene tegenslag na de andere, die ik moest verwerken terwijl ik zero energy had. Op dat punt, 10 jaar geleden, had ik al een veel beter jaar gehad. Dat kwam met name door het Keto dieet dat ik was gaan volgen. Daar was ik flink van afgevallen en ik had er meer energie door gekregen. Ook waren mijn brain fog aanvallen radicaal verminderd. Die tijd was dus al een betere tijd. Ik verlangde naar een beetje meer, maar durfde er nog niet op te hopen. Ik had een onredelijke angst dat ik daarmee mijn zojuist verworven mooie dingen weer zou kwijtraken. Een beetje gek. Of toch niet. Tenslotte was ik een heleboel kwijtgeraakt in de afgelopen jaren. En dat gebeurde zomaar out of the blue. Of misschien toch niet. De wijze waarop ik leefde vergrote de risico’s van burn-out. Het was niet mijn eerste keer dat ik burned-out raakte. Helaas dacht ik op dat moment dat ik het deze keer echt anders deed. Ik was er heel bewust mee bezig. Maar ik zag de echte waarheid niet. De waarheid dat ik mezelf aan het voorbij hollen was. Dus de voorzichtigheid om niet te enthousiast te worden over de mogelijkheden van een nog beter leven is begrijpelijk. Ik wilde geen risico's nemen. Ik zou blij zijn met elke verbetering in mijn leven. Ik zou blij zijn met wat meer blijheid en zorgeloosheid in mijn leven. Ik zou blij zijn met wat meer avontuur en gezellige opwinding in mijn leven. Ik zou blij wezen als ik weer op pad ging en de nodige avonturen ging beleven. Dat bleek geen droom te zijn. Ik nam mijn kans en heb hierdoor de beste 10 jaar van mijn leven gehad.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.