Je verslaving.

Gepubliceerd op 16 januari 2023 om 17:07

Hoi hallo. Mag ik me even voorstellen? Ik ben Tessa’s verslaving.

Ik loop al zo’n 59 jaar met haar mee en treed in verschillende vormen op de voorgrond. Wat dacht je van mijn verschijning als roker? Aangemoedigd door haar broer om de sigaretten te roken die hij met een handig trucje uit de sigarettenautomaat had gewipt. Het hele pakje moest opgerookt worden, omdat hij ze niet mee naar huis kon nemen. Dat was nog roken als een soort puffen en geen ernstig probleem. Totdat Tessa over haar longen ging roken. De eerste op deze wijze gerookte sigaret was vreselijk, maar daarna werd ze intens verslaafd aan die kankerstokjes. Jarenlang rookte ze het ene na het andere pakje sigaretten leeg. Geholpen door een forse longontsteking en drie weken in het ziekenhuis kon ze de sigaretten laten staan. Maar ik ben sneaky en slim. Ik ging gewoon verder met een verslaving aan lekkere dingen om in de mond te stoppen. Ik zorgde ervoor dat ze niet meer kon stoppen met eten, ook al zat ze vol. Tussendoor stak ik ook mijn kop op betreft piekeren en niet te vergeten het dissociëren in emotionele situaties. Het praten over haar emoties in therapie verminderde de lust in voeding, maar ik sloeg terug met een verslaving aan een bepaald type man. Een man die haar niet goed behandelde, zodat ik, vermomd als drama en problemen, mijn greep op haar kon verstevigen. Maar Tessa sloeg wederom terug door de relatie te beëindigen, gezond te gaan eten, haar baan op te geven en een half jaar te gaan backpacken in Australië. Ik had in die tijd minder grip op haar, hoewel ik deze terug probeerde te krijgen door haar paniekaanvallen te geven. Eenmaal weer terug in Nederland ging ze het uitgaanscircuit in, met veel plezier. Maar in een dronken bui accepteerde zij een sigaret van een uitgaansvriend. Al gauw had ik haar weer in mijn macht. Dit keer kende ik geen genade en zou het niet meer toestaan dat zij van mij zou winnen. Helaas, de opdoemende financiële ramp van te weinig geld om van te leven, nadat zij was afgekeurd vanwege chronische vermoeidheid, noopte Tessa om wederom te stoppen met roken. Ik heb het tij nog proberen te keren door een gigantische depressie te veroorzaken, maar Tessa was krachtiger dan ik. Zij heeft mij, het verslavingsmonster, verslagen. Jammer, ik was graag bij haar. Maar het is niet anders.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.