Je eerste nacht samen.

Gepubliceerd op 20 december 2022 om 18:44

Vier januari 2016. Ik had lang nagedacht of ik het zou doen. Kon ik het aan?

Was ik klaar voor deze relatie? Ik had me al een tijdje eenzaam gevoeld en zag op tegen weer een winter alleen. Alleen en chronisch vermoeid. Ik had alle voor en tegens afgewogen. Zou ik het doen of niet? Het was mijn eerste keer. Ik had het nog nooit eerder gewaagd om dit experiment aan te gaan. Ik had in mijn leven al vaker het avontuur opgezocht en mezelf uitgedaagd om iets voor de eerste keer te doen. Zo’n maagdelijke ervaring heeft iets bijzonders. Je weet niet wat je te wachten staat. Je weet ook niet hoe je gaat reageren. Ik had de nodige informatie op internet opgezocht, maar toch. Hoe zou het zijn? Ik had de weken daarvoor, voor de 4de januari, al diverse maatregelen genomen en voorzieningen aangelegd voor de gebeurtenis zelf. Zo langzamerhand was ik ernaar aan het verlangen. Ik zag mezelf al met hem. Onwennig met zijn gezelschap, maar dankbank dat hij in mijn leven was gekomen. Als verdere voorbereiding had ik ook mensen in mijn omgeving gevraagd naar hun ervaringen en of zij tips voor mij hadden om het allemaal goed te laten verlopen. Het kan zo’n mooie gebeurtenis zijn, zo’n eerste keer. Je gaat een grens over die maakt dat je leven daarna nooit meer hetzelfde is. Er is geen weg meer terug. Je bent voor altijd veranderd, een ander mens. De 4de januari was een koude dag. Ik was zenuwachtig. ’s Morgens heb ik hem opgehaald en mee naar huis genomen. Hij was in het begin nogal schuw. Het was duidelijk dat ook hij moest wennen aan de nieuwe situatie. Toen ik onverwacht dichtbij kwam vloog hij ervandoor, zo de gordijnen in. Ik schrok me rot. Hoe krijg ik hem weer bij mij terug? Met wat vindingrijkheid, een plastic bakje en een snijplank kon ik hem vangen en weer op zijn plaats zetten. ’s Avonds ging ik tevreden naar bed. Dit zou mijn eerste nacht met Benny Happy worden, mijn eerste grasparkiet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.