Wat open is.

Gepubliceerd op 5 december 2022 om 13:00

Open. Wat een mooi woord. Het doet denken aan mogelijkheden en kansen.

Het doet denken aan avonturen en eropuit gaan. Wat open is…. Er is in deze Coronatijd niet zoveel open qua winkels, bioscopen en musea. Ik mis dit. Het dwingt om in mezelf te gaan kijken en voelen wat open is. Is mijn hart open? Laat ik er mensen en dingen in of blijft het gesloten? Is wat ik heb meegemaakt de reden om mijn hart af te sluiten? Of maakt het juist mijn hart open, verlangend naar liefde, betrokkenheid, samen zijn, samendoen? Open. Wat is open? Is mijn deur altijd open? Nee, mijn deur is niet altijd open. Je komt er bij mij niet zo makkelijk in. Ik voel dat het voor mij nu nodig is om mijn leefwereld dicht te houden. Gesloten totdat ik er vertrouwen in heb dat de ander er met dezelfde liefde en voorzichtigheid mee omgaat. Mijn binnenwereld is kwetsbaar. Er is zoveel in mij dat nog moet rijpen en groeien voordat het klaar is om aan de buitenwereld te tonen. Ik voel dat het nog niet goed genoeg is om het te snel uit mijzelf naar buiten te laten gaan. Als een foetus die nog moet groeien voordat het geboren kan worden. Om zijn/haar overlevingskansen te vergroten. Als het te vroeg geboren wordt is het niet in staat om in de buitenwereld te overleven. Zo voelt het soms ook met mijn gedachten, verlangens en emoties. Die zijn zo teer, als een vlinder die sterft na een aanraking van onze vingers. Dus nee, zo open ben ik vaak niet. Tot ik voel dat het tijd is om een idee, gedachte of emotie te uiten. Omdat het alleen in de buitenwereld kans van slagen heeft om realiteit te worden. Of het nu gaat om het nemen van tennislessen, het oefenen in boksen, naar een yoga-stilte-schrijf weekend te gaan of dagelijks een verhaal schrijven over een thema dat door iemand anders bedacht is….. er komt een moment dat ik me open voor een nieuwe ervaring en er met open ogen inga. Klaar om het volledig te ondergaan. Klaar om ervan te genieten en van te leren. Dan ga ik er helemaal voor en dit wordt dan een open einde van het verhaal van mijn leven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.