Eén zin.

Gepubliceerd op 17 oktober 2022 om 10:04

“Je bent een mooi mens”.

Mijn jongste zus appte dit naar mij. Wat een mooie zin en wat een geschenk. Een geschenk wat momenteel nog half in het cadeaupapier zit, omdat het zo mooi, waardevol en kwetsbaar is dat ik het nog niet helemaal heb durven uitpakken. Mentaal snap ik het wel, dat ik een mooi mens ben, maar emotioneel ben ik nog niet zover om het bij mij binnen te kunnen laten. Ik treuzel. Ik aarzel. Ik twijfel. Ik weet het nog niet. Mag ik dit geschenk accepteren in al zijn hevigheid? Verdien ik dit geschenk wel? Dit geschenk is toch niet voor mij? Ik geef dit geschenk regelmatig terug aan mijn zus. Zeg dat ze een mooi mens is. Dat is ze ook. Ik kan het volledig van haar accepteren dat ze een mooi mens is. Waarom kan ik het dan niet van mezelf? Ik blijf de vraag herhalen. Ik heb geen tijd om erover na te denken, want ik moet blijven schrijven. Al schrijvende erachter komen wat er uit mijn pen gaat stromen. Mooi mens, mooi mens, mooi mens, mooi mens. Het voelt zo fantastisch om het toe te laten. Er komt een stroom van liefde door mijn lijf als ik toesta dat het waar is. Ik voel de liefde, de universele liefde, door mij heen stromen, door mijn buik, door mijn adem. Ik stop dit gevoel weer. Ik schrik van de intensiviteit van de emotie. Alsof het voor mij verboden is om deze liefde te voelen. Shit, wat heeft mijn opvoeding en het leven toch in mij teweeggebracht dat ik mezelf niet toesta deze liefde te voelen en toe te laten. Wat verlang ik ernaar om het te voelen. Mijn hart barst bijna uit elkaar van verlangen. Ik stel mezelf de vraag wat er zou gebeuren als ik mijn hart ervoor open. Als ik het geschenk van mijn zus volledig uitpak en een ereplaats geef op de schoorsteen. Dat ik er trots op ben en mensen vertel over hoe blij ik ben met dit geschenk. Peter Crone, the Mind Architect, zou zeggen: “Dan ben je vrij.” Deze vrijheid is er ook voor mij. Ik hoef alleen maar te zeggen: “Ik ben een mooi mens en ik ben vrij. Ik ben een mooi mens en ik ben vrij. Ik ben een mooi mens en ik ben vrij.” Dankjewel lieve zus voor die ene zin. Jij bent een mooi mens.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.