Dag, mobiele telefoon.

Gepubliceerd op 10 oktober 2022 om 10:45

Hallo mobiele telefoon.

Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik kan niet meer zonder jou. Dat is een fijne en een angstige gedachte. Ik vind het fijn om jou dicht bij me te hebben vanwege de vele mogelijkheden die jij mij biedt. ’s Morgens wek je mij met een gezellig geluid, zodat ik op tijd opsta. Als ik vroeg wakker word blijf ik soms nog een poosje in bed liggen met je en dan laat je me zien wie er geappt heeft en wat iedereen gedaan heeft op Facebook en Instagram. Ondanks dat ik alleen in bed lig voel ik me dan verbonden met familie, vrienden en andere mensen over de hele wereld. Ik neem je elke dag mee naar buiten om een foto van de natuur te maken en die post ik dan op Instagram. Er wordt regelmatig gereageerd door andere mensen die een like geven en daardoor voel ik me gezien. Verder help je mij met allerlei informatie te leveren die ik nodig heb. Je vertelt me waar ik ben als ik de weg kwijt ben en je geeft mij antwoord op de vragen die ik heb. Via zoveel manieren kan ik contact maken met anderen, wat zeker in deze tijd belangrijk is. Dus dit hangt allemaal samen met de fijne gedachten die ik heb over jou, mijn dierbare mobiel. De beangstigende gedachte is dat ik moet bekennen dat ik verslavingsverschijnselen vertoon. Als ik rustig in mijn stoel zit grijp ik regelmatig gedachteloos naar jou om te checken of ik een berichtje of melding heb. Dat doe ik vaker dan ik eigenlijk zou willen doen en wat mij vooral zorgen baart is dat het zo gedachteloos gaat. Ik lijk er weinig controle over te hebben. Dus, lieve mobiel. Ik ga er de komende tijd op letten dat ik bewust kies en dat ik niet elke vijf minuten check om te zien of er al een berichtje is. Ik denk dat onze relatie dan veel gezonder gaat worden en dat ik dan weer zorgeloos van je kan genieten. Dag lieve mobiel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.