Met open mond.

Gepubliceerd op 26 september 2022 om 10:01

Een paar jaar geleden kreeg ik een heel mooi cadeau van Big D.

Een rondvlucht met een Cesna, gevlogen door een vriend die piloot is. We spraken af op het vliegveldje in Hilversum. Big D., de piloot en zijn vriendin. Ik was stikzenuwachtig. Niet alleen vanwege het vliegen, maar ook omdat ik bang was dat mijn darmen moeilijk zouden doen tijdens de vlucht en ik niet de mogelijkheid zou hebben om een sanitaire stop in te lassen. Gelukkig kon ik vooraf op het vliegveld nog even naar het toilet en kon ik met een redelijk gerust hart voorin het vliegtuig plaatsnemen. Ik zat rechts, de piloot links, terwijl Big D. en de vriendin achterin kropen. We kregen allemaal een koptelefoon op om met elkaar te kunnen communiceren tijdens de vlucht. Na de flight check hobbelden we de baan over en de lucht in. De piloot vroeg of ik het stuur wilde overnemen, maar ik gaf aan op de heenweg lekker om me heen te willen kijken. Vanuit Hilversum vlogen we, op mijn verzoek, eerst over Rotterdam. Wat een geweldige belevenis was dit, ik heb met open mond zitten kijken. Ik vergat foto’s te maken, maar gelukkig heeft de vriendin de nodige plaatjes geschoten, zodat ik een aandenken had aan deze heerlijke vlucht. Via Barendrecht, Papendrecht en Utrecht vlogen we weer terug naar Hilversum. Ik heb toen een tijdje het stuur vast mogen houden. Dat vond ik heel leuk om te doen. Ik werd steeds naar een volgende wolk gedirigeerd, zodat we op koers bleven. De piloot heeft het laatste stukje en de landing gedaan. Wat was dit een geschenk om mee te mogen maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.